Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Kíváncsiság

Alapvetően magamnak készült a receptgyűjtemény, hogy meglegyenek, hogyha bárhol vásárolok éppen, akkor mindenhonnan elérhessem. Így kerültek a szerzett/kapott/feltalált/örökölt és kikönyörgött receptek erre az online felületre. Viszont meglepve látom, hogy az oldal látogatottsága magas...tehát valaki más is használja rajtam kívül. De kik? Küldenétek 1-1 hozzászólást, hogy honnan találtátok meg az oldalt, mi tetszik rajta és mi nem? Mely bejegyzéseket szeretitek? Nagyon kíváncsi lettem :) Előre is köszönöm..."

Feedek
Megosztás

Fasírt tipp

A fasírt kikönnyítését áztatott kenyérféleség helyett zabbal is megtehetjük. 10 dekánként 1 evőkanállal kell bele, plusz 5%. Pl. 70 dkg húsnál 7 kanál + 3 kanál jött ki jól. Egészségesebb, energiadúsabb, lassabb felszívódású és nem kell totjázni az áztatással.


Párolt káposzta :)

Ha nincs kedvem/időm vacakolni a lila káposzta pucolásával, reszelésével/aprításával, akkor az Aldiban kapható almás lilakáposzta üveges verziója is pontosan megteszi. Előre van ízesítve, így csak saját ízlésnek megfelelően kell kiegészíteni.

A tökéletes rántott hús

Igazából nem konkrét receptet akarok itt írni most, hanem csak a trükkjét nem elfelejteni, hogy miért is lett ennyire finom ez az adag rántott hús most:

- mert a húst 1 nappal a sütés előtt besóztam és borsoztam, majd lefedve a hűtőbe tettem,

- mert sokkal több olajban sütöttem ki, mint szoktam, azaz bőven körbevette a forró olaj, mikor a hús belekerült az edénybe,

- mert lefedve sültek

És persze, mert nem "csak" krumplipüré volt mellette, hanem tejfölös kelbimbó is, ami baromi finom. (Brokkolival is).

Kukoricadara ?!?!

Ez nagyon bejött....

 

Nem fogok konkrét receptet leírni, de mindenféle halféleség nagyon finom, ha nem prézliben, hanem kukoricadarában sütjük ki. Tehát először a halat lesózzuk, majd szárazra töröljük. Utána mehet a lisztbe, tojásba és végül a kukoricadarába.... Nagyon finom ropogósra sül :)