Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Feedek
Megosztás

Párolt káposzta :)

Ha nincs kedvem/időm vacakolni a lila káposzta pucolásával, reszelésével/aprításával, akkor az Aldiban kapható almás lilakáposzta üveges verziója is pontosan megteszi. Előre van ízesítve, így csak saját ízlésnek megfelelően kell kiegészíteni.

A tökéletes rántott hús

Igazából nem konkrét receptet akarok itt írni most, hanem csak a trükkjét nem elfelejteni, hogy miért is lett ennyire finom ez az adag rántott hús most:

- mert a húst 1 nappal a sütés előtt besóztam és borsoztam, majd lefedve a hűtőbe tettem,

- mert sokkal több olajban sütöttem ki, mint szoktam, azaz bőven körbevette a forró olaj, mikor a hús belekerült az edénybe,

- mert lefedve sültek

És persze, mert nem "csak" krumplipüré volt mellette, hanem tejfölös kelbimbó is, ami baromi finom. (Brokkolival is).

Kukoricadara ?!?!

Ez nagyon bejött....

 

Nem fogok konkrét receptet leírni, de mindenféle halféleség nagyon finom, ha nem prézliben, hanem kukoricadarában sütjük ki. Tehát először a halat lesózzuk, majd szárazra töröljük. Utána mehet a lisztbe, tojásba és végül a kukoricadarába.... Nagyon finom ropogósra sül :)