Ezt egy újságból csentem :-) kipróbáltam és nagyon ízletes lett...

30 dkg széles metélt
10 dkg vaj + a sütéshez
5 tojás
1 csipet só
25 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília
2 dl tejföl
zsemlemorzsa
50 dkg szőlő
15 dkg dió (én mandulával csináltam, az volt itthon :-)
1 evőkanál vaniliás cukor

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vajat a tojás sárgájával, a sóval, a cukorral, a vanília kikapart belsejével és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a tejföllel együtt a vajas keverékhez adjuk és a kifőtt tésztát is hozzákeverjük. A masszából egy kivajazott és zsemlemorzsával vékonyan meghintett hőálló edénybe kanalazunk egy réteget, és megszórjuk szőlőszemekkel. A rétegezést addig ismételjük, míg a tészta el nem fogy. A tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval és a vaníliás cukorral, majd a sütőben aranybarnára sütjük.