Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Feedek
Megosztás

Tonhalas bagel

A Morzsa bisztróban kaptam és nagyon finom volt, úgyhogy megpróbálom reprodukálni:

Bagel (vagy valami jófajta szendvicsnek való)
Tonhal
Feta sajt
Bébi spenót (szerintem madár salival és rukkolával is jó lehet)
Póréhagyma
Vaj

A bagel-t ketté vágom és kevés vajjal megkenem. Ráteszem a bébi spenótot, a tonhalat, a póré karikákat és a kockázott fetát. Ráteszem a tetejét és szendvics sütővel enyhén megpirítom.

Borcsi lencsesalátája

30 dkg lencse
1-2 babérevél

1 sárgarépa (elhagyható)
1 póréhagyma
4 db virsli
6 ek majonéz
6 el tejföl
1 kk mustár
pár csepp citromlé
fél csokor petrezselyem
bors

A lencsét átválogatjuk, néhány órára vízbe áztatjuk. Leszűrjük, friss vizet rá, megsózzuk, 1-2 babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük (ha van, belefőzök sárgarépát is, a levét a répával levesnek megesszük). 1 póréhagymát és 4 db főtt virslit karikára vágunk. A lecsöpögtetett, kihűlt lencsét 6-6 evőkanál majonézzel és tejföllel összekeverjük. 1 kiskanál mustárral, pár csepp citromlével, fél csokor petrezselyemmel, őrölt borssal ízesítjük. Belekeverjük a virslit és a pórékarikákat.
Salátalevéllel, főtt tojással gazdagítva is leget tálalni.