Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Kíváncsiság

Alapvetően magamnak készült a receptgyűjtemény, hogy meglegyenek, hogyha bárhol vásárolok éppen, akkor mindenhonnan elérhessem. Így kerültek a szerzett/kapott/feltalált/örökölt és kikönyörgött receptek erre az online felületre. Viszont meglepve látom, hogy az oldal látogatottsága magas...tehát valaki más is használja rajtam kívül. De kik? Küldenétek 1-1 hozzászólást, hogy honnan találtátok meg az oldalt, mi tetszik rajta és mi nem? Mely bejegyzéseket szeretitek? Nagyon kíváncsi lettem :) Előre is köszönöm..."

Feedek
Megosztás

Anyuféle tojáskrém

Tojás
Majonéz
Mustár
Citromlé
Tejföl

Bors
Porcukor
Majonézes torma
Sajtkrém
Reszelt sajt
Virsli/sonka
Vegeta
1-2 krumpli

I.

A tojásokat keményre főzöm enyhe vegetás, sós vízben. A tojásokat ketté vágom,a sárgájukat villával kiforgatom, majd a két fél tojásfehérjét tálra állítom. A sárgákat villával összetöröm, picit sózom és fokozatosan majonézt keverek hozzá. A krumplikat enyhén sós vízben megfőzöm, majd a sárgához adom és összetöröm. Kevés mustárral, borssal ízesítem. A kész krémet a tojásokba visszatöltöm, majd tartármártással leöntöm (majonéz, tejföl, porcukor, mustár, citromlé, bors).
II.
A maradék krémet majonézes tormával higítom, jól elkeverem és sonkába töltöm.
III.
A maradék krémbe reszeltsajtot keverek. A virsiket hosszában ék alakban bevágom és a helyére a krémet töltöm, majd a krémes részt reszeltsajtba mártom. Tartárral meglocsolva tálalom.

Töpörtyűs padlizsánkarikák

Úgy tűnik, hogy lassan elkezdem megszeretgetni a zöldségeket?!?

Tehát vételeztem 3 friss, roppanós, gyönyörűmélylila padlizsánt. Gondoltam, hogy csak gyorsan összdobok valami egyszerűt, ígyhát:

- 3 db kisebb padlizsán
- 1 kis csomag bacon szalonna
- 1 csomag reszelt sajt (hisz lusta nap volt...)
- 1 csomag fokhagymás "HáziArany" fűszerkeverék
- kevés oliva olaj a sütéshez

Körethez (krumplipüré):
- 1,5 kg krumpli
- 1 nagy dobozos tejföl
- vaj érzés szerint
- só

Megmostam és kb. 7-8 mm vastagságú karikákra vagdostam a padlizsánokat és elkezdtem egy nagy tálba rétegezve lerakni. Minden sor kapott egy jó adag fokhagymás fűszerkeverék adagot. Hagytam állni fél órát, hogy levet eresszen, addig a bacon csíkokat tovább aprítottam kocka formátumra és egy serpenyőben töpörtyűvé pirítottam. Kiemeltem a kész szalonna darabkákat és félre tettem, majd a lecsöpögtetett, lerázott padlizsán darabokat a serpenyőben, a kisült zsíron pirítani kezdtem. Mikor mindkét fele megpirult akkor sütőlapra helyeztem. Közben a krumplit meghámoztam és sós lében feltettem főni. Mikor minden kis padlizsán karik megpirult, halmoztam a tetjükre egy adag töpörtyűt és egy adag reszelt sajtot. Sütöben a grillel rápirítottam a tetjükre, s ezen 7-9 perc alatt a krumplit összetörtem. (na, ez nem teljesen igaz...törettem és készíttettem :-) ) Viszonylag gyorsan elkészült, nem bonyolult és nem is túl mancsos étel lett.