Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Feedek
Megosztás

Mustáros sertéskaraj gnocchival - Nigella

Nigella Expressből, nagyon jól sikerült.

- kb. 450 g sertéskaraj (csont nélküli)
- 2 evőkanál fokhagymaolaj (vagy a sime olajba fokhagymát áztatunk pár percre)
- 125 ml almabor (nem volt, sima fehérborral csináltam)
- 1 evőkanál magos mustár
- 75 ml zsírdús tejszín

Tegyük fel a gnocchi vizét egy kis sófal. Klopfoljuk a húst vékonyra. Hevítsük fel az olajat és közepes-nagy lángon süssük oldalanként 4 percig, majd szedjük előmelegített tányérokra, sózzuk meg. Öntsük az almabort a még mindig tűzön lévő serpenyőbe, hogy felmarja a finom pörcöket. Hagyjuk bugyogni 1 percig, majd adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt. Forraljuk a másrtást még 1-2 percig, majd öntsük a húsokra. A gnocchit két perc alatt főzzük meg (amikor feljönnek a víz tetejére), majd szedjük át a serpenyőbe és forgassuk meg a maradék szafton.

Hyper egyszerű, ám meseszerűen finom gombás hús

Ezt a vacsorát a kényszer szülte. Annak kényszere, hogy mit is kezdjek a maradék isteni finom gombás antipastival. Az Aldi-ban vásárolt gombás finomságot egy tészta salátához vettem és maradt még belőle. 3 féle gombából készül és fűszeres oliva olajban áll. Szóval sajnáltam volna kidobni. Így lett belőle a sülthúsra fedél.

- 1 üveg Aldis, gombás antipasti
- 1 kg sertéscomb
- 2-3 dl főzőtejszín/tejföl
- 3-4 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
- só

A szelet húsokat kicsit kiklopfolom és mindkét oldalát enyhén megsózom. Az üveg gombát egy tálba öntöm, nem szűröm le, felhasználom a finom, fűszeres olajat is; és felöntöm a főzőtejszínnel/tejföllel. Botmixerrel összedolgozom, de csak annyira, hogy a gombából legalább borsószem nagyságú darabkák maradjanak. A húsokat tepsibe fektetem, enyhén meglocsolom olajjal. Utána a gombaszószt egyenlő arányban elosztom és a húsokat befedem vele. Semmilyen egyéb fűszert nem igényel, mert a gombás alap erősen fűszerezett.  A tepsit fóliával lefedem és 150-170 fokon elkezdem sütni. Kb. 50-60 perc múlva leveszem a fóliát és utána még 25-35 percig sütöm.