EZZEL A RECEPTTEL VALAMI BAJ VAN, NEM MŰKÖDÖTT MÁR 2X :(

- 20 dkg liszt
- 15-20 dkg vaj v. margarin + kenéshez
- só
- provence-i fű
- kis fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- bors
- szerecsendió
- 3 tojás
- 2 + 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- bacon vagy sonka

Kevés nagyon hideg vízzel (csak néhány evőkanálnyi fokozatosan adagolva) összegyúrva gyorsan - ez a tészta. Gombócra formálva hidegen pihentetjük kb. egy órát.

Töltelék: kicsi fej apróra vágott hagymát dinsztelünk apróra vágott gombával - bors, só, provence-i fű, pici szerecsendióval, hozzákeverünk a felvert tojást, tejfölt, reszelt sajtot.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra, lapos - vajjal kikent - sütőedényt (24-26 cm átmérőjű) kibélelünk úgy, hogy a szélén pereme legyen. Sűrűn megszurkáljuk villával, majd ráöntjük a tölteléket. A tetejére finomra kockázott bacont lehet szórni. Én inkább a töltelékbe szoktam keverni sonkát v. bacont nagyon-nagyon felaprózva keveset, ízesítésre. A tetejére tejfölt szoktam vékonyan elkenni. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süljön.