Mennyiségeket sosem tudok, mindig csak úgy érzésre :-)

burgony
kolbász (Debreceni, lecsókolbász, száraz vagy lángoltkolbász)
virsli
olaj
paprika
paradicsom
vöröshagyma/fehérhagyma
őrölt pirospaprika
őrölt bors
1 pici babérlevél

Megtisztítom, felkockázom és megmosom a burgonyát. Olajon megdinsztelem pici sóval a felaprított/lereszelt hagymát. Beledobom az apróra vágott megmosott paradicsomot és csumájától megszabadított paprikát is. (Ha picit csípősre szeretném, akkor beleteszek egy kis friss vagy szárított erőspaprikát is). Mikor már kezdenek a zöldségek szétfőni, akkor beledobálom a valamilyen kolbászt, kicsit lepirítom azt is, majd lehúzom a tűzről és belekeverem az őrölt pirospaprikát is. Visszatéve a tűzre, a pirospaprikát is megfuttatom, majd beleteszem a burgonyát és felöntöm annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Befűszerezem a borssal, babérlevéllel és mikor elkezd a krumpli puhulni hozzáadom a felkarikázott virslit is. Együtt még 5-8 percig főzöm és utána a tűzről levéve pihentetem 10-15 percet. Friss kenyérrel (tudom, hogy nem volna szabad) és roppantós csemege uborkával fogyasztom.