Úgy tűnik, hogy lassan elkezdem megszeretgetni a zöldségeket?!?

Tehát vételeztem 3 friss, roppanós, gyönyörűmélylila padlizsánt. Gondoltam, hogy csak gyorsan összdobok valami egyszerűt, ígyhát:

- 3 db kisebb padlizsán
- 1 kis csomag bacon szalonna
- 1 csomag reszelt sajt (hisz lusta nap volt...)
- 1 csomag fokhagymás "HáziArany" fűszerkeverék
- kevés oliva olaj a sütéshez

Körethez (krumplipüré):
- 1,5 kg krumpli
- 1 nagy dobozos tejföl
- vaj érzés szerint
- só

Megmostam és kb. 7-8 mm vastagságú karikákra vagdostam a padlizsánokat és elkezdtem egy nagy tálba rétegezve lerakni. Minden sor kapott egy jó adag fokhagymás fűszerkeverék adagot. Hagytam állni fél órát, hogy levet eresszen, addig a bacon csíkokat tovább aprítottam kocka formátumra és egy serpenyőben töpörtyűvé pirítottam. Kiemeltem a kész szalonna darabkákat és félre tettem, majd a lecsöpögtetett, lerázott padlizsán darabokat a serpenyőben, a kisült zsíron pirítani kezdtem. Mikor mindkét fele megpirult akkor sütőlapra helyeztem. Közben a krumplit meghámoztam és sós lében feltettem főni. Mikor minden kis padlizsán karik megpirult, halmoztam a tetjükre egy adag töpörtyűt és egy adag reszelt sajtot. Sütöben a grillel rápirítottam a tetjükre, s ezen 7-9 perc alatt a krumplit összetörtem. (na, ez nem teljesen igaz...törettem és készíttettem :-) ) Viszonylag gyorsan elkészült, nem bonyolult és nem is túl mancsos étel lett.