Az alábbi receptet kaptam, kipróbáltuk és nagyon finom lett. De fontos szempont, hogy a cukorral sokkal finomabban bántam, mint ahogyan a recept írja és egyéb "mű" dolgokat is elhagytam belőle (ezeket zárójelben írtam le). A recept 24-cm-es tortaformát ír, de nekem 26-os van, ezért nem tudtam 3 részre vágni, csak kettőbe, így a meggy a tetejére került és így is jó lett....sőt :)

Hozzávalók (kb. 16 szelethez):

A tésztához:
- 16 dkg liszt
- 12 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor (ehelyett én sima szódabikarbónát használtam)
- 12 dkg lágy vaj
- 20 dkg cukor (felét raktam és barnát)
- 1 csomag vaniliáscukor (nem raktam csak eszenciát)
- 3 tojás
- 1,5 dl joghurt

A meggykrémhez:
- 1 üveg magozott meggy levével együtt
- ízlés szerint cukor
- 6 dkg étkezési keményítő
- 1 csipet őrölt fajéj (mézeskalács fűszert is tettem bele egy picit, amelyik nem ánizsos)

A túrókrémhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaniliáscukor (csak eszenciát tettem)
- 2,5 dl tejszín
- 1 csomag zseltinfix (kihagytam)
- (tettem egy kis citromlevet)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztához összekeverjül a llisztet, darált diót és szódabikarbónát. A vajat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, vaniliával. Hozzzáadjuk a tojásokat és a joghurtot, alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és simára dolgozzuk. Kivajazunk és lisztezünk egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjül a tésztát és 35-40 percen át sütjük. A sütőből kivéve rácsra borítjuk és hagyjuk kihülni, majd 2 vagy 3 részre vágjuk.

A meggyet leszűrjük és a levéből elveszünk 1 dl-t, majd a többit egy edénybe tesszük. A meggyet apróra vágjuk, vagy aprítóban picit összedaráljuk és az edényben lévő meggyléhez adjuk. Ízesytjük fűszerrel, cukkorral és forralni kezdjük. A félretett meggylével elkeverjük a keményítőt, majd hozzáöntjük a meggyhez és besűrítjük. Kihülésig kevergetjük.

A túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, vaniliával, citromlével. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrókrémbe forgatjuk és utána a hűtőbe tesszük.

A tortát összeállítjuk. Ha 2 részes, akkor alulra kenjük a túrókrémet és a tetejére, oldalára a meggykrémet. Ha 3 rétegű, akkor a krémeket nyomózsákba téve felváltva köröket nyomunk a tésztalapok közé és a tetejét vékonyan meggykrémmel vonjuk be. 1-2 órát pihentetejk.