Az alábbi receptet készítettem el eddig 3 adagban és nagyon imádták. Persze kicsit még dobtam rajta:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg vaj vagy margarin
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • fél kiskanál fahéj
  • fél kiskanál mézeskalács fűszer
  • kevés rum
  • 1 tömb marcipán

A száraz és folyós alapanyagokat két külön tálban kikeverjük, majd összedolgozzuk. A masszát muffinformákba töltjük. A fele mennyiség elérésénél a kis kockára vágott marcipánt a tészta közepébe tesszük, majd befedjük a maradék tésztával. Vigyázzunk, hogy a formákat csak 3/4-ig töltsük, különben sütés közben ki fognak folyni. 200 fokon előmelegített sütőben 20 percig süssük!

Miután megsült, hagyom rácson kihűlni, majd pedig csokoládés cukormázzal bevonom és különböző díszítő cukrokkal megszóróm.