Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 dl vaníliás joghurt
  • 0,8 dl növényi olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és fűszerekkel. Egy másik tálban felverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a joghurtot és az olajat. Majd hozzákeverjük a lisztkeveréket is. A tésztát a formákba töltjük. A sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

A mézeskrémes krémje finom volt a tetején.