Az egyszerű és gyors kefires sütit bármikor összedobhatjuk. Nem bonyolult és nem drága. Titka, hogy az édeskés tésztájához célszerű inkább savanykásabb gyümölcsöt adni, különben túl édes lesz. A szilva, a meggy, a ribizli nagyon finom benne. Később kakaós verzióban is ki szeretném próbálni, biztosan nem megoldhatatlan.

2 pohár Danone kefir (próbáltam már más kefirrel is, de olyankor valahogy valami mindig elromlott)
1 kefires pohár olaj
3 tojás sárgája
2 pohár cukor
1 sütőpor
1 csipet fahéj
4 pohár liszt
gyümölcs (mirelit, befőtt, vagy friss gyümölcs is lehet)

Fogom a 2 pohár kefirt és egy nagy keverőtálba öntöm. Utána a kefir poharával mérek és dolgozom tovább. Összeöntöm a szükséges mennyiségű olajat, cukrot, tojást, fahéjat és jól elkeverem. Utána beleöntöm a sütőport és hozzá adagolom a 4 pohár lisztet egyenként. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és kicsit kikenem margarinnal, hogy könnyebben kijöjjön majd. Beleöntöm a kikevert tésztát majd pedig a tetején egyenletesen elosztom a kívánt gyümölcsöt.

180 fokos sütőben légkeveréssel sütöm 15 percet, majd leveszem a légkeverést és még 15 percig sütöm, majd hagyom a sütőben kihülni. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálalom.