Szerintem az általam talált recept egyébként nem jó, úgyhogy alakítottam, de még fogom tovább is.

50 dkg liszt
1 szárazélesztő
2 kiskanál só (vagy talán majd mégtöbb)
1 ek cukor
0,5 L joghurt vagy alacsony zsírtartalmú tejföl
4-5 ek olaj
15-20 dkg sonka
medvehagyma ízlés szerint
1 tojás
kevés szezámmag

Az száraz összetevőket átszitálom és elkeverem, majd belemehet a joghurt, az olaj. Mikor a tésztát jól összegyúrtuk, akkor tegyük meleghelyre míg duplájára kel. Miután megkelt, lisztezett gyúródeszkára tesszük és a tetejére szórjuk a medvehagymát és az apróra vágott sonkát. Addig gyúrjuk, míg jól össze nem áll, majd 3 egyelő részre osztjuk és kb. 40 cm-es rudakat formálunk belőle, majd ezeket összefonjuk. Lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk a maggal és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Utána rácson hagyjuk kihűlni.