Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Feedek
Megosztás

Párolt káposzta :)

Ha nincs kedvem/időm vacakolni a lila káposzta pucolásával, reszelésével/aprításával, akkor az Aldiban kapható almás lilakáposzta üveges verziója is pontosan megteszi. Előre van ízesítve, így csak saját ízlésnek megfelelően kell kiegészíteni.

Káposztás tészta

Hát, ezt sem szerettem gyerekkoromban, de most kipróbáltam. És jó borsosan.....pikk-pakk megvan. Olcsó és finom:

- 1 kis fej fehér káposzta
- 500 g kockatészta
- kevés olaj
- 4 evőkanál cukor
- só
- sok-sok bors

A káposztát nagyon apróra kell reszelni, besózni és 20-30 percig állni hagyni. Utána ki kell nyomkodni a káposzta levét és a felforrósított olajba tenni. Egy nagy fazékban felteszünk vizet sóval és egy pici olajjal. Mikor forr, beleteszem a tésztát és 7-10 perc alatt megfőzöm. Ezalatt a káposzta párolódik, ráteszem a cukrot, szükség szerint még sót és frissen őrölt borssal ízesítem.  Mikor szép középbarna színűre pirult, akkor a kifőtt tésztára teszem és alaposan összekeverem, kész is...