Több recept összegyúrásából született, de így finom lett:

- lilahagyma
- méz
- barna cukor
- oliva olaj
- só
- piri piri fűszer
- balzsam ecet
- vörösbor (karácsonykor olyan ment bele, amiben előtte aszalt szilva ázott és jobb lett így!)

Mértékegységeket nem tudok, úgyhogy csak érzésre. A hagymát megpucolom és nagyon vékonyan felszeletelem. Közepes lángon megolvasztom a mézet és ha már felolvadt, akkor bele kanalazom a barna cukrot. Mikor már barnásra karamellizálódott, beleöntöm az olajat. Elkevergetem és beleszórom a hagymát. Megsózom és elkezdem össze fonnyasztani kb. 10-20 perc, mennyiségtől függően. Rászórom a piri-piri fűszert és a balzsam ecetet, majd fedő alatt párolom tovább. Mikor már majdnem teljesen puha, leveszem a fedőt és ráöntöm a vörösbort. Azt kiforralom és, ha szükséges még időnként vizet aláöntve többször kiforralgatom, amíg lekvár sűrűségűre összeáll.