Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Feedek
Megosztás

Gombás fasírt

Ezt a netről néztem, megcsináltam és finom volt:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 0,5 kg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • néhány ek zsemlemorzsa

A gombát és a hagymát megtisztítjuk, a hagymát finomra, a gombát kisebb darabokra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a gombát több részletben lepirítjuk. A pirított gombát a darált húshoz keverjük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá néhány kanál zsemlemorzsát (ez el is hagyható, ha formában sütjük.) Megformázzuk és egyben sütjük 200 fokon sütőben a húst.

Fasírt muffin

1/2 kg darálthús
2 tojás
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
kevés friss rozmaring
1 száraz zsömle

bors
őrölt pirospaprika
bacon szalonna

A zsömlét vízbe áztaom és mikor átázott, akkor a vízet belőle kinyomva a húshoz morzsolom. A hagymáskat megpucolom és az aprítógépbe teszem a tojásokkal és a rozmaringgal, majd pár másodperc alatt teljesen összeaprítom. A kész masszát a húshoz öntöm. Az egészet kézzel jól összedolgozom és ízlés szerint fűszerezem.

A muffinsütőformába elhelyezek egy baconszeletet, majd belekanalazom a húsmasszát, a bacont pedig összezárom felette. Kb. 20 perc alatt 180 fokon készre sütöm.