Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Feedek
Megosztás

Szárított paradicsom krém

Ez úgy volt, hogy....nem szeretem a szárított paradicsomot. Viszont mikor a kolléganőm bucsú buliján, az Apacukában ezt szervíroztak, megkóstoltam és nagyon ízlett :)

 

Szárított paradicsom olajban
Sajtkrém
Fokhagyma

Bors
Bazsalikom

A paradicsomot, fokhagymát és bazsalikomot aprítógépbe teszem. Mikor elégséges a mennyiség, akkor összekeverem a sajtkrémmel, sózom, borsozom és hűtőbe teszem.

Virsliskifli

Máté kedvence :-)

1 csomag leveles tészta
6 db juhbeles frankfurti virsli
50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő/2 zacskó porélesztő
1,5 dl olaj
1 csapott evőkanál só
1 kis pohár tejföl
1 tojássárgája

Összekeverjük lassan a lisztet, a tejet, az élesztőt, sót, majd apránként hozzáadagoljuk az olajat. Ha összeállt a tészta, leakarva meleg helyre tesszük és 15-20 percig kelesztjük és amíg várjuk, elkészítjük a leveles tésztás verziót.

A fenti mennyiségű virsliből kijön a kelt tésztás és a leveles tésztás adag is. A virsliket 8 részre daraboljuk. A leveles tésztát háromszögekre vágjuk. A hosszanti oldalánál megkenjük ketchuppal vagy mustárral, esetleg egy kis darab sajtot teszünk bele. Utána ráteszünk egy darab virslit és feltekerjük a kiflit. A tojás sárgáját a tejfölhöz keverjük és megkenjük vele a kifliket. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-13 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a leveles adag, a kelt tésztát 3 részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük. A cipót kinyújtjuk és 8 tortacikkelyre vágjuk. Innentől ugyanúgy járunk el, mint a leveles tészta ízesítésével, feltekerésével. 180 fokon 15-20 perc kell neki.