Dolomitokban kaptuk az étteremben és reprodukálnom kellett :) annyira ízlett. Megpróbáltam és nem lett rossz...sőt :) A sajtszósz nekem még kicsit talányos, a legritkább esetben sikerül egyáltalán ehetőre.

- Fél kg brokkoli
- Mirelit levelestészta
- 1 kis doboz mascarpone
- 1-2 fej fokhagyma
- Fűszerek ízlés szerint
- Reszelt sajt
- Bio vegeta

Sajtszószhoz:

- Reszelt sajt
- Zsírosabb tej
- Tejszín
- Vaj
- Fokhagymás só
- Szercsendió

A felteszek forrni vizet egy leveskockával vagy a vegetával és sóval. Mikor forr, hozzáadom a brokkolit és félig megfőzöm. Leszűröm és a mascarponéval elkeverem. Ízlés szerint fűszerezem, majd hozzákeverek egy kevés reszeltsajtot és a fokhagymát. A levelestészta lapot kitekerem és kevés vizet eloszlatok rajta ecsettel. Utána négyszögekre vágom és a közepére teszek a brokkolis krémből, majd bezárom a batyukat és a sütőpapírral kibélelt tepsikre teszem. 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 20 percet, pirulásig sütöm.

Közben felmelegítem a vajat és beleszórok egy kevés lisztet, amit megpirítok. Hideg tejjel lassan felengedem és csomómentesen elkeverem. Ha újra forr, akkor belekeverem a tejszínt, a fűszereket ésa reszelt sajtot is. Újra rottyantom és az elkészült batyuk tetejére tálalom.