50 dkg pulykamellfilé

bors
fokhagymagranulátum
IKEA egresdzsem
főzőtejszín
1 csapott ek liszt

15 dkg bulgur
1 kk vööshagymakrém
olaj

 

A fenti étel gyorsan elkészül. A pulykamelleket megmosom, levágom róla a felslegeket és kisebb szeletekre vágom. Mindkét oldalát sózom, borsozom és fokhagymagranlátummal fűszerezem és félre teszem. Közben a bulgurt megmosom, felteszek egy korty olajat egy kk vöröhagymakrémmel. A bulgurról leöntöm a vizet és a forró hagymás olajra teszem. Picit lepirítom majd 2x-es mennyiségű vízzel felteszem főni közepes lángon. Közben a sütőt előmelegítem 180 fokra. A pulykamelleket egy serpenyőmen hirtelen megkapatom egy pici olajon, majd tepsibe helyezem őket. Ráöntöm a sült olajat, valamint vizet és fóliával lefedve a sütőbe teszem 15-20 percre. Közben egy másik edényben olajat forrósítok, majd beleteszek 1 csapott ek  lisztet. Mikor picit lepirult, akkor rákanalozom az egres dzsemet. Mikor kezd sűrűsödni, akkor felengedem hideg vizzel. Mikor forrni kezd, felöntöm főzőtejszínnel. A sütőben mikor már majdnem teljesen elksézültek a húok, leveszem a fóliát és még 5 percig pirítom a húsokat.

/Máténak egres-szósz helyett Jack Daniels BBQ szósszal tálaltam/.