Úgy esett, hogy kóstolót kaptunk horvathkati büféjéből. Helyes, kis fonott kosárban érkezett a friss bagett és 3 kis üvegke....

Az egyik az alábbit rejtette:

250 g sült sütőtök
55 g mascarpone
1 kisebb - közepes lila hagyma
1 g rozmaring
18 g oliva olaj

A sütőtököt felezve puhára sütöm 170 C-on 30-40 perc alatt, félreteszem hűlni. A rozmaringot aprítom. A lila hagymát nagyon finomra vágom. A kihűlt tök magjait kikaparom, 250 g tökhúst és a mascarponét botmixerrel pürésítem, hozzákeverem a rozmaringot és a lila hagymát, majd habverővel (kézivel, vagy alsó fokozaton gépivel) habosítom az oliva olajjal. Ez annyit tesz, hogy keverés közben hozzácsorgatom az olajat. Legvégül ízlés szerint sózom.

Isteni, gyors és egyszerű (by horvathkati)

http://www.facebook.com/pages/horvathkati/357854037146