Új felfedezett barátom :)

A zöld spárga kellemes. Önmagában jó volt az egyik recept, a másikhoz meg jólesett a körítés is. Szóval lehet variálni.

- csokor zöldspárga
- olaj
- só
- bors
- citromlé
- parmezán
- bacon

A kezdet ugyanaz: a spárgát megmosom, majd aszárát elkezdem hajlítani és ahol elpattan, ott jó is lesz megszabadulni az aljától. Ezután olajba, sóba, borsba és citromlébe forgatom őket. Az első receptnél itt meg is állok, viszont hagyom kicsit tovább állni a pávban, illetve nem lerázni róla a "cuccot". Ezután sütőpapíros, előmelegített sütőben, légkeverésen 200 fokon 15-25 perc alatt megpirítom őket, jól széthúzva, hogy mindenhol jól átjárja a forró levegő. Ha pirulni kezd, megszórom egy kevés reszelt parmezánnal és pár perc múlva tálalható. Magában "nasinak" is finom.

A másik módi, hogy a pácból kivéve 3-asával baconbe tekergetem őket. EBben az esetben a kis csomagokat 180 fokon 20-30 percig sütögetem. Ha pirul a bacon, akkor kész is.