Étel-ital

Feltalált, kitalált ámde megjegyzendő receptek, kedvenc és kedves italok...

Kíváncsiság

Alapvetően magamnak készült a receptgyűjtemény, hogy meglegyenek, hogyha bárhol vásárolok éppen, akkor mindenhonnan elérhessem. Így kerültek a szerzett/kapott/feltalált/örökölt és kikönyörgött receptek erre az online felületre. Viszont meglepve látom, hogy az oldal látogatottsága magas...tehát valaki más is használja rajtam kívül. De kik? Küldenétek 1-1 hozzászólást, hogy honnan találtátok meg az oldalt, mi tetszik rajta és mi nem? Mely bejegyzéseket szeretitek? Nagyon kíváncsi lettem :) Előre is köszönöm..."

Feedek
Megosztás

Mushy peas - vagy borsó püré

Angolszász területen kóstoltam és azóta is csak finomítgatom, hogy egyre jobb és jobb legyen.

- friss, vagy mirelit borsó
- vaj
- vöröshagyma krém
- só
- fokhagyma granulátum
- bors
- bazsalikom

Vajon megrottyantom a darált hagymát, vagy vöröshagyma krémet. Éppen hogy csak ízt adjon. Ráteszem a borsót és közepes lángon párolom. Sózüm, borsozom, megszóróm egy kevés fokhagyma granulátummal és bazsalikommal. Mikor megpuhult a borsó, akkor megturmixolom még egy kis vajjal, hogy krémes állagú legyen.

Zöldborsó krémleves

Ezt így találtam, kipróbáltam és levesgyönggyel tálaltam. Finom lett.....

1 kg zöldborsó
vaj
2 dl tejszín

bors
leveskocka, vagy alaplé
1 marék friss bazsalikom

A borsót a vajon megpárolom, majd felöntöm a tejszínnel és az alaplével (kb. 1 literrel, vagy ki mennyire krémesen szereti), beleteszem a bazsalikomot, összeturmixolom. Sóval, borssal ízesítem.

Most néztem, hogy van, aki főtt burgonyát is tesz bele, legközelebb úgy próbálom.